Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Βιταμίνες: Τις Λαμβάνουμε Νηστικές ή Όχι;


Σήμερα με ρώτησε μια φίλη μου αν πρέπει να παίρνουμε τις βιταμίνες με άδειο στομάχι ή όχι. Την ίδια απορία είχα και εγώ παλαιότερα και μετά από διάβασμα κατέληξα πως αυτό κυρίως  εξαρτάται από τις βιταμίνες που λαμβάνουμε. Στην περίπτωση των υδατοδιαλυτών βιταμινών δηλ  του συμπλέγματος Β και της βιταμίνης C δεν χρειάζεται να έχουμε φάει πιο πριν γιατί μπορούν να απορροφηθούν από τον οργανισμό μας και με γεμάτο αλλά και με άδειο στομάχι.

Στην περίπτωση όμως των λιποδιαλυτών βιταμινών,
που είναι και οι περισσότερες  Α, D, Ε και Κ, απορροφώνται καλύτερα όταν έχουμε φάει πιο πριν και κατά προτίμηση   γεύμα που να περιείχε καλά λιπαρά. Το ίδιο ισχύει και για τα περισσότερα ιχνοστοιχεία.

Τελικά  όπως και να έχει, καλύτερα να προτιμάτε να παίρνετε τις πολυβιταμίνες σας αφού έχετε φάει πρώτα και όχι νηστικές. Εγώ προτιμώ να τις λαμβάνω μαζί με ένα μικρό σνακ από ανάλατους ωμούς ξηρούς καρπούς που περιέχουν καλά λιπαρά. Πιστεύω πως είναι ιδανικός συνδυασμός.  Καλό είναι πάντως να κοιτάτε ούτως ή άλλως και τις οδηγίες χρήσης του κάθε διατροφικού συμπληρώματος για να ξέρετε τις ειδικές συμβουλές που περιέχονται στην συσκευασία  για τον καταλληλότερο τρόπο λήψης του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More