Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Ασφαλές Χημικό Πηλινγκ για Επιδερμίδα χωρίς Ψεγάδια

Μία λαμπερή και αψεγάδιαστη επιδερμίδα χωρίς δυσχρωμίες, ουλές και ρυτίδες και  είναι από τα  θέματα ομορφιάς που απασχολεί κάθε γυναίκα που ενδιαφέρεται έστω και λίγο για την εμφάνισή της.  
Σήμερα  ευτυχώς έχουμε στην διάθεσή μας  αρκετούς τρόπους για να βελτιώσουμε την όψη της επιδερμίδας από  αποτελεσματικές κρέμες,  μηχανικά και χημικά πηλινγκ, μέχρι και επεμβατικούς τρόπους στα γραφεία των δερματολόγων και των πλαστικών.  Όσες  διαβάζετε και παρακολουθείτε τις αναρτήσεις μου ήδη θα γνωρίζετε την πρότασή μου για την προσωπική συσκευή δερμοαπόξεσης που θεωρώ ότι καλύτερο μπορεί να  χρησιμοποιεί μια γυναίκα για να ανανεώνει  την επιδερμίδα της  μόνη της στο σπίτι οικονομικά με ασφαλή τρόπο και με επαγγελματικά σχεδόν αποτελέσματα.  

Πρόσφατα όμως  άρχισα να συνδυάζω την συσκευή δερμοαπόξεσης και με ένα πολύ ήπιο TCA. Για όσες δεν γνωρίζετε,  τα TCA ( Tri Chloric Acid) είναι μία από τις ουσίες  που χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια οι πλαστικοί και δερματολόγοι για χημικό peeling.
Το χημικό peeling  δημιουργεί κατά κάποιο τρόπο έγκαυμα στην εξωτερική επιφάνεια της επιδερμίδας και έντονη απολέπιση με αποτέλεσμα την αποκάλυψη μιας πιο φρέσκιας και αψεγάδιαστης επιδερμίδας ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και μειώνει τις μικρές  ρυτίδες.  Όσο πιο δυνατή η συγκέντρωση  του TCA τόσο μεγαλύτερη η απολέπιση και  τόσο πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Η  διαδικασία επούλωσης όμως από τα δυνατά χημικά peeling   είναι άχαρη και  δύσκολη μιας και χρειάζεται παραμονή στο σπίτι, αν γίνει μάλιστα από άσχετο γιατρό ενέχει κινδύνους όπως μόλυνση και μη επιθυμητά αποτελέσματα. Είναι μια δύσκολη περίοδος και μόνο αν έχετε πολύ βαθιά σημάδια αξίζει να περάσετε τέτοια διαδικασία.  Σίγουρα είναι κάτι  που δε το κάνετε μόνες σας στο σπίτι χωρίς επίβλεψη γιατρού αφού  υπάρχουν  και δυνατά TCA διαθέσιμα για αγορά στο διαδύκτιο.
   
Γενικά από την μέχρι τώρα  εμπειρία μου μπορώ πως δεν είχα θετική άποψη για την χημική διαδικασία  απολέπισης.  Παλαιότερα που είχα δοκιμάσει τα ΑΗΑ  δεν μου είχαν στρώσει καθόλου καλά. Μου δημιουργούσαν ερεθισμό, κοκκινίλες και μου έκαναν την επιδερμίδα πολύ ευαίσθητη και αντιδραστική με αποτέλεσμα να καταλήγω με χειρότερη επιδερμίδα από πριν.  Σταμάτησα λοιπόν να τα χρησιμοποιώ. Βέβαια αυτό  ήταν η δική μου εμπειρία και σίγουρα δεν ισχύει το ίδιο σε όλους. Γενικά όμως τα AHA έχουν την φήμη πως δεν είναι ιδιαίτερα φιλικά σε ευαίσθητες επιδερμίδες.

Τον τελευταίο καιρό  τύχαινα σε όλο και περισσότερο σε άρθρα για το TCA με ξεσηκωτικές θα έλεγα κριτικές  για τα θετικά αποτελέσματα ακόμα και από άτομα με ευαίσθητη επιδερμίδα.  Έτσι όταν έπεσα σε e-shop με ποικιλία TCA και διάβασα για τα θετικά αποτελέσματα και την ήπια διαδικασία απολέπισης των ελαφρών διαλυμάτων ενέδωσα και παρήγγειλα  ένα lunch TCA που είναι το πιο ήπιο από όλα.

Η Εφαρμογή...
Όταν το παρέλαβα ομολογώ ότι δεν τόλμησα να το χρησιμοποιήσω αμέσως. Τελικά την τέταρτη μέρα το πήρα απόφαση… αφού έκανα μια δοκιμή στο μπράτσο και το αισθάνθηκα πολύ άνετο τόλμησα να το απλώσω  και στο πρόσωπο (με ένα βαμβακάκι) το άφησα για τρία λεπτά (σύμφωνα με τις οδηγίες) και το ξέπλυνα μετά με άφθονο νερό.

Κατά την εφαρμογή ένιωσα αρχικά ένα απειροελάχιστο τσούξιμο και μια πολύ μικρή αίσθηση θερμότητας. Όταν το ξέπλυνα απλά ένιωθα το δέρμα μου κάπως ξηρό και στεγνό αλλά κατά τα άλλα πολύ άνετο. Την άλλη μέρα το πρωί ένιωθα το δέρμα μου λιγο ακόμα πιο στεγνό και ξηρό και χωρίς την συνηθισμένη αίσθηση λιπαρότητας στην περιοχή Τ, αλλά ήρεμο και χωρίς κανένα ερεθισμό. Επανέλαβα την διαδικασία  και τα επόμενα δύο βράδια. 

Κάθε μέρα η αίσθηση ξηρότητας γινόταν λιγο πιο έντονη και την τέταρτη μέρα το πρωί παρατήρησα ένα ήπιο ξεφλούδισμα. Εκείνο  το βράδι δεν έβαλα TCA . Την Πέμπτη μέρα το ξεφλούδισμα ήταν λίγο πιο έντονο όχι όμως σε σημείο που να είναι ορατό σε τρίτους και ένιωθα το δέρμα μου να ασφυκτιά. Σαν να είχα μια μάσκα που είχε στεγνώσει και τραβούσε το δέρμα. Όταν γύρισα από την δουλειά  το μεσημεράκι χρησιμοποίησα  την συσκευή δερμοαπόξεσης για να αφαιρέσω την επιφανειακή αυτή στρώση κυττάρων που σαφέστατα «μπούκωνε» την επιδερμίδα μου.  

Η διαδικασία ήταν εντυπωσιακή.... Καθώς περνούσε το tip της συσκευής πάνω από την επιδερμίδα μου όλα τα νεκρά κύτταρα  ξεκολλούσαν σαν άπειρες νιφάδες χιονιού ( ή πιτυρίδας αλλά δεν ακούγεται  ωραίο :)). Η απολέπιση ήταν πολύ πιο έντονη απ’ ότι όταν χρησιμοποιούσα την συσκευή από μόνη της.  Δεν υπήρχε κανένας ερεθισμός παρά η αναμενομένη προσωρινή ερυθρότητα.  Έβαλα μια μάσκα κολλαγόνου για ένα 20λεπτο και μετά την αναπλαστική κρέμα της La Roche-Posay cicaplast.  Από τότε επανέλαβα άλλη μια  φορά την διαδικασία  και σκοπεύω να το κάνω απο εδώ και πέρα  κάθε μήνα  σε συνδυασμό με την συσκευή δερμοαπόξεσης.  
Μπορώ να πω πως έχει κάνει την επιδερμίδα μου πιο φωτεινή, με πιο ομοιόμορφο τόνο, λιγότερο λιπαρή και  μπορώ να πω πως την νιώθω και πιο σφριγηλή. Σίγουρα είναι ένας πολύ πετυχημένος συνδυασμός και όσες έχετε ήδη την συσκευή δερμοαπόξεσης σας συνιστώ  να το πάρετε οπωσδήποτε. Θα ενθουσιαστείτε!

Αν δεν έχετε συσκευή δερμοαπόξεσης υπάρχει ένα θέμα για το πώς να αντιμετωπίσετε την διαδικασία της απολέπισης μετά ώστε επισπεύσετε την ανανέωση. Πιστεύω πως με ένα από τα peeling σε μορφή κρέμας του εμπορίου η ακόμα και με τρίψιμο  του προσώπου με μια καθαρή βρεγμένη πετσέτα θα μπορέσετε να βοηθήσετε την διαδικασία και αφαιρέσετε την επιφανειακή στρώση όταν θα αρχίσετε να παρατηρείτε το ξεφλούδισμα. Μπορεί να μην έχετε το ίδιο αποτέλεσμα αλλά σίγουρα θα απολαύσετε  πολλά από τα ωφέλη του TCA ούτως ή άλλως.


Γενικές πληροφορίες χρήσης

1.  Πώς εφαρμόζεται το συγκεκριμένο ήπιο TCA;
Αφού καθαριστεί καλά το δέρμα ώστε να απαλλαχτεί τελείως από καλλυντικά, και σμήγμα περάστε το πρόσωπο με λίγο οινόπνευμα. Απλώστε με ένα βαμβακάκι το διάλυμα σε όλο το πρόσωπο και αφήστε το για τρία λεπτά. Μετά ξεπλύντε το πρόσωπό σας πολύ καλά. Οι οδηγίες συστήνουν να μην τοποθετηθεί καμιά κρέμα μετά για να διευκολυνθεί η διαδικασία απολέπισης.

1 σχόλια:

Xristos Zikos είπε...

Γενικα ειναι πολυ καλο το peeling. Εγω εκανα προσφατα εδω www.christies-adc.gr και ειδα τρομερα αποτελεσματα σε αυτο το κεντρο αισθητικης

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More