Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ο ηρωικός στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ δίνει μάχη να γλυτώσει τα Ισόβια

Το Αμερικανικό κράτος δείχνει το ακραίο μίσος του κατά του ανθρώπου που βάζοντας πιο ψηλά την πίστη του στον άνθρωπο, του στρατιώτη που λογάριασε την συνείδηση του και αποκάλυψε το βρώμικο που παίζουν οι ΗΠΑ παγκόσμια. Μετά τη μακράς διάρκειας φυλάκιση του, που σημαδεύτηκε από απάνθρωπα βασανιστήρια...
για τα οποία φυσικά καταγγέλλονται τα αντιδραστικά καθεστώτα που υποβάλλουν τους πολίτες τους και χύνονται ποταμοί δημοσιογραφικής μελάνης απαιτώντας την επέμβαση της διεθνούς κοινότητας, τώρα σέρνεται στα δικαστήρια αντιμετωπίζοντας την ποινή των ισόβιων δεσμών. Ο δικηγόρος του στρατιώτη Μπράντλεϊ Μάνινγκ ζήτησε να αποσυρθούν οι κατηγορίες για εσχάτη προδοσία ούτως ώστε εάν ο ηρωικός μαχητής παραπεμφθεί σε δίκη και καταδικαστεί, να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 30 ετών.


Η προκαταρκτική ακρόαση αναμένεται να ολοκληρωθεί στο Φορτ Μιντ του Μέριλαντ, κοντά στην Ουάσινγκτον, δεν αποσκοπεί στην έκδοση απόφασης για το αν ο Μάνινγκ είναι αθώος ή ένοχος, παρά μόνον για το αν θα παραπεμφθεί σε στρατοδικείο, όπου αν καταδικαστεί μπορεί να του επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης για "συνωμοσία με τον εχθρό". Ο δικαστής Πολ Αλμάνζα θα ανακοινώσει την απόφασή του στις 16 Ιανουαρίου.
Από τα τέλη του 2010 και για αρκετούς μήνες ο WikiLeaks και πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης δημοσιοποίησαν χιλιάδες έγγραφα προκαλώντας διπλωματική κρίση στις ΗΠΑ. Ο Μάνινγκ βαρύνεται με 22 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης και της κατηγορίας της «βοήθειας προς τον εχθρό». Αν κριθεί ένοχος στη δίκη, θα μπορούσε να καταδικαστεί σε θάνατο. Οι εισαγγελείς έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ζητήσουν μια τέτοια ποινή.


Ο 24χρονος στρατιώτης είναι πρώην αναλυτής των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού στο Ιράκ. Κατηγορείται ότι έδωσε στον WikiLeaks μεταξύ του Νοεμβρίου του 2009 και του Μαΐου του 2010 αμερικανικά στρατιωτικά έγγραφα για τους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, όπως και 260.000 διπλωματικά τηλεγραφήματα του υπουργείου Εξωτερικών.


Ο Αμερικανός στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ είχε στις επαφές του στον υπολογιστή του τον Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτή του WikiLeaks, κατέθεσαν ερευνητές κατά την ακροαματική διαδικασία που πραγματοποιείται για να αποφασιστεί αν ο Μάνινγκ θα παραπεμφθεί σε στρατοδικείο. Ο Μαρκ Τζόνσον, ένας υπεργολάβος που εργάζεται για τη μονάδα του αμερικανικού στρατού που είναι επιφορτισμένη με την έρευνα για τα ηλεκτρονικά εγκλήματα, την Ερευνητική Μονάδα Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων, δήλωσε ότι ο νεαρός στρατιώτης είχε στον υπολογιστή του πληροφορίες που του επέτρεπαν να έρθει σε επαφή με τον Τζούλιαν Ασάνζ. Η κατηγορούσα αρχή έδειξε εικόνα από την οθόνη του υπολογιστή του Μάνινγκ στην οποία προβάλλεται μήνυμα, σύμφωνα με την ίδια, το οποίο αποσπάστηκε από τον σκληρό δίσκο του στρατιώτη. "Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο του τμήματος 'έρευνες' στην Ισλανδία --354 862 3481-- 24 ώρες το 24ωρο. Ζητήστε τον Τζούλιαν Ασάνζ". Οι ερευνητές δήλωσαν ότι εντόπισαν διαλόγους μέσω Διαδικτύου μεταξύ του Μάνινγκ και ενός συνομιλητή με το όνομα "Τζούλιαν Ασάνζ", κατά τις οποίες το θέμα ήταν κυρίως ο WikiLeaks.
 Επίσης, οι ερευνητές δήλωσαν ότι βρήκαν μια κάρτα μνήμης στο σπίτι της θείας του Μάνινγκ, στην οποία υπήρχαν 91.000 στρατιωτικές αναφορές για το Αφγανιστάν και 400.000 άλλες για το Ιράκ. Ο Τζούλιαν Ασάνζ εξακολουθεί να δηλώνει ότι αγνοεί την πηγή προέλευσης των εμπιστευτικών εγγράφων που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον WikiLeaks, αλλά εκφράζει την υποστήριξή του στον Μάνινγκ.


Οι ΗΠΑ με την στάση τους αυτή αποκαλύπτουν ότι επιδιώκουν την εξόντωση του συνειδητοποιημένου ανθρώπου που ακούει στο όνομα Μάνινγκ και ταυτόχρονα αποκαλύπτουν ότι θεωρούν εχθρό τους τη δημοσιότητα και την αλήθεια. Πως αλλιώς όμως θα μπορούσαν να συγκαλυφθούν τα ιμπεριαλιστικά τους εγκλήματα, αλλά και των αστικών κυβερνήσεων που τους ακολουθούν, όπως των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, των οποίων πολλά ντοκουμέντα είδαν το φως της δημοσιότητας και μας έκαναν πιο σοφούς για τα παζάρια, τις αντιλήψεις και τις πράξεις τους.
Εκφράζουμε την Αλληλεγγύης μας στον ηρωικό στρατιώτη Μάνινγκ και απαιτούμε την ατιμωρησία του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More